Slow food

Учество на натпревар на фестивал на фигури од
овошје и зеленчук

„Сочни фигури„

во рамките на проектот
„Здрави навики, преку здрава храна„

SLOW FOOD

Традиционално секоја година на 16 Октомври се одржува фестивал на фигури од овошје и зеленчук„Сочни фигури„ во рамките на проектот„Здрави навики ,преку здрава храна„. По тој повод дел од учениците и вработените од ООУ„ Ѓорче Петров„ секоја година земаат свое учество, се со цел да се подигне свеста за конзумирање на здрави намирници односно повеќе застапеност на овошјето и зеленчукот во исхраната кај учениците.Тие изработуваат најразлични форми од овошје и зеленчук,ги изразуваат своите креативни способности и што е најважно се дружат со останатите учесници од другите училишта што учествуваат на фестивалот